Verhalen

Iris' verhaal

Mensen kunnen altijd bij mij aankloppen

Iris detail
Iris Mulder Hospitality Manager
Partnerlogo HM Shost 2

De hele familie van Iris Mulder (28) komt uit de horeca. Ze begon als tiener in de lunchroom van haar moeder te werken. Daarna was er geen weg meer terug en inmiddels is Iris doorgegroeid tot een ervaren hospitality manager bij HMSHost.

Waarom ben jij zo op je plek bij HMSHost?

“HMSHost is een grote, wereldwijde horecawerkgever. Op verschillende locaties in Nederland verzorgt HMSHost de horeca en personele bezetting voor onder andere La Place op Schiphol. Mijn motto is: als je iets echt graag wilt, dan lukt het ook. Dat heb ik altijd gezegd en dat is ook wel gebleken. Dat is gelijk het voordeel van zo’n grote speler als HMSHost, die trainingen, opleidingen en behalen van erkende diploma’s aanbiedt. Het mooie van werken in de hospitality is om met mensen bezig zijn. Ze zien groeien. Je kunt in ons vak nieuwe mensen helemaal vanaf de basis opleiden en sturen.”

Hoe ziet jouw carrière er tot nu toe uit?

“Ik begon bij La Place Plaza als shift leader. In die tijd heb ik een interne hbo-opleiding gevolgd en toen ik deze had afgerond kreeg ik de kans om te doen wat ik altijd al graag wilde: doorgroeien naar een eindverantwoordelijke functie. Aanvankelijk werd ik als tussenstap assistent hospitality manager en daarna hospitality manager op Utrecht Centraal. Ik ben verantwoordelijk voor twee stores op Schiphol: La Place Plaza en Express.”

Jij hebt in een korte tijd een flinke groei doorgemaakt.

“Ik denk echt dat als je laat zien dat je meer of verder wilt in je leven, dat je dan uiteindelijk kansen krijgt aangeboden. Daar komt bij dat ik het dragen van verantwoordelijkheid prettig vind. Dat is een goede eigenschap die ik bezit. Hoewel, zo nu en dan kan ik naar mijn eigen idee ook iets té verantwoordelijk zijn en leer ik dat ik soms meer moet loslaten.”

Hoe zouden collega’s jou omschrijven?

“Als toegankelijk, als iemand bij wie iedereen altijd terecht kan en niks is te gek. Ik help mijn collega’s graag. Ook op persoonlijk vlak. Ik wil er altijd voor zorgen dat de drempel laag is, dat mensen gemakkelijk bij me aan kunnen kloppen. Verder help ik zelf graag mee in de operatie en ik blijf met iedereen praten. Ons team is heel divers qua leeftijden en nationaliteiten. Dat vind ik belangrijk, veel diversiteit om je heen. Hier word je alleen maar wijzer van.”

Hoe belangrijk is ambitie voor jou?

“Wanneer er iemand binnenkomt en ik merk dat de ambitie er is, dan ga ik helemaal voor hem of haar. Je hoeft echt niet alles in één keer goed te kunnen, maar als je laat zien dat je wilt leren, helemaal in deze tijd. Dan kom je er zeker en dan bereik je je doelen wel. Met de nieuwe jeugd, ‘Generatie Z’, is het heel anders dan een paar jaar geleden. Mensen komen naar hun werk en vinden het vooral gezellig. Dat is ook belangrijk, maar ze zijn minder bezig met de lange termijn. Ik vind het oprecht leuk om extra aandacht te schenken aan talent dat dat wél doet en er serieus mee omgaat. Ik wil dat zo iemand slaagt en succesvol is en wordt.”