Over ons

Ontdek Hospitality presenteert de veelzijdige wereld van werken en leren in de hospitality. Op dit platform vind je handvatten om te ontdekken wat het is, of het bij je past, welke opleidingen er zijn en waar je aan de slag kan.

Missie

De hospitality sector biedt tal van mensen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Er zijn kansrijke en uitdagende loopbanen voor ieder hospitality talent. Met uitdagende content vanuit het werkveld laten we zien dat werken in de sector een echt vak is en dat je een leven lang met plezier verder kan leren en ontwikkelen. 

Hospitality Pact

Het Hospitality Pact lanceert het online platform ontdekhospitality.nl. Onderdeel hiervan is een grootschalige digitale campagne die als doel heeft om mensen te informeren en inspireren om te kiezen voor een baan of opleiding in de hospitality sector. Zo wil de sector de instroom in het hospitality onderwijs en in de sector over de volle breedte bevorderen. De digitale campagne ‘Ontdek Hospitality’ is een verbreding van de campagne ‘Be My Guest’ die in 2023 werd geïntroduceerd.

Het Hospitality Pact heeft als doel samenwerking te creëren tussen de betrokken partijen aangaande duurzame oplossingen voor de arbeidsmarkt van vandaag en morgen.  Samenwerken en innoveren zijn noodzakelijk voor een succesvolle toekomst van de sector. De hospitality sector is belangrijk voor de Nederlandse economie en maatschappij, want naast verdienvermogen en werkgelegenheid, bevordert deze sector de leefbaarheid en welzijn door bij te dragen aan maatschappelijke verbinding en cohesie. Het platform en de campagne ‘Ontdek Hospitality’ moeten een bijdrage leveren aan presenteren van de sector als een aantrekkelijk werkveld. 

Initiatiefnemers Hospitality Pact

Het Hospitality Pact is opgesteld onder regie van de Taskforce Samenwerking Gastvrijheidseconomie en wordt gedragen door de werkgeversorganisaties Koninklijke Horeca Nederland, ANVR, HISWA-RECRON, CLC-VECTA, Veneca, de MBO Raad en het HBO, werknemersorganisatie FNV Horecabond, een collectief van landelijk opererende bedrijven en ondersteund door de ministeries van Economische Zaken.

Initiatiefnemers en partners ontdekhospitality.nl

HMSHost, Heineken, McDonald’s, Bidfood, KHN, De MBO-Raad, Bram Ladage, Postillion Hotels, FEBO, ISS, Stayokay, Albron, Stichting House of Hospitality, NH Hotels, WestCord Hotels, Vitam, Hilton Hotels, RB Horeca, Paresto Catering, Restaurant Company Europe, Coca-Cola, Spadel, La Trappe, Leo’s Catering, Bonduelle en Danone.