Verhalen

Marloes' story

The double role is perfect for me

Marloes thumb
Marloes Alblas General Manager
Partnerlogo postillionhotels

Marloes Alblas (27) begon in 2016 bij Postillion Hotel Nederland als directie-assistent, vervolgens werd ze HR-manager en inmiddels is ze er op de dag af één jaar General Manager bij Postillion Hotel Deventer.

Hoe ben je in de hospitality terechtgekomen?

“Mijn ouders hebben elkaar ontmoet in de hospitality en mijn vader is er altijd in blijven werken. Zelf ben ik er dus al vroeg mee in aanraking gekomen. Het heeft me altijd aangetrokken, elk bijbaantje dat ik had was in de hospitality. Mijn zus liep stage bij Postillion Hotels en zo ben ik in 2016 binnengekomen.”

Wat maakt hospitality mooi voor jou?

“Vooral het omgaan met mensen. Dat zeggen meer mensen, maar dat is wel wat het is. Bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren. Als General Manager zorg ik dat ik die laatste tien procent toevoeg. Extra aandacht geven aan de gasten, bovenop wat mijn collega’s al doen, even rond het pand lopen en op alle details letten, dat zijn de belangrijkste dingen die ik vaak doe op een dag. Tot slot, praatjes maken met iedereen, weten wat er speelt onder de collega’s en onder de gasten. Die dubbelrol bevalt mij zeer en is op mijn lijf geschreven.”

Hoe zouden collega’s jou omschrijven?

“Energiek, gemotiveerd, enthousiast en jong, dat laatste staat zeker ook in het lijstje. Er is nog genoeg te leren en dat wil ik ook. Ik heb van huis uit meegekregen dat aanpakken en ondernemend zijn heel goed voor je is.”

Wat is jouw tip voor jonge, nog onervaren collega’s?

“Probeer het complete plaatje te zien. Je werkt vaak inderdaad op één afdeling, maar het gaat om de gehele beleving. Laat zien en spreek uit wat je wilt, dan kun je een heel eind komen.”

Hoe haal jij het beste uit jezelf?

“Door er elke dag met volle energie tegenaan te gaan en om er zo de beste dag ooit van te maken. Dat samen met alle collega’s in Postillion Hotel Deventer. Dat vind ik niet alleen leuk, maar vooral ook erg belangrijk. Maar ook door ambitieus te zijn en blijven. Ik ben net klaar met mijn HBO-studie bedrijfskunde, daar startte ik mee toen ik HR-manager was.”

Wat is jouw ambitie voor de komende vijf tot tien jaar?

“Dat Postillion Hotel Deventer de beste locatie wordt. In ieder geval dat het beter wordt dan het ooit geweest is. De reviews moeten hoger zijn dan ooit, tevreden gasten, daar doe je het voor. Daarnaast telt natuurlijk ook de omzet mee, ik wil de beste omzet draaien die niet eerder behaald is. Ik zit pas een jaar op deze stoel, maar dat is wel een heel belangrijk deel van alle doelen die ik mijzelf gesteld heb.”